banner


Klik op een foto voor details

ton klerk strabb hoed klijn eric2 willem

de BAND

7 jazzmuzikanten met de swing in het bloed!

giethoorn

In de geschiedenis van de STABLE ROOF JAZZ BAND heeft de Engelse Trad-Jazz altijd een grote rol gespeeld. De oprichters (1981) en hun opvolgers hadden vooral de band van Chris Barber hoog in het vaandel staan.
Het credo was altijd: “ We spelen alleen nummers die Barber heeft gespeeld”.
Met deze stijl boekte de band jarenlang grote successen in binnen- en buitenland. En evenals Chris Barber dat deed werd er gezocht naar aanvulling en verandering in de bezetting met het doel de klankkleur te verbreden. Zo ontstond uiteindelijk de STABLE ROOF JAZZ & BLUES BAND.
In 2018 werd besloten de Trad-Jazz een toontje lager te laten zingen. De blazerssectie werd teruggebracht tot drie, de ritmesectie volledig vernieuwd, piano toegevoegd en is volgens  jazzkenners misschien wel “de beste ritmesectie die de band ooit had”.
Hierdoor heeft de STABLE ROOF JAZZ BAND een totaal andere sound gekregen. Een nieuw geluid en een allround repertoire waarin vele jazzstijlen vertegenwoordigd zijn. Veel nummers worden gezongen, waardoor de band extra “Schwung” heeft. Het plezier spat er af! Alle stukken zijn strak gearrangeerd door muzikaal leider en cornettist Ton van Brussel.
In de huidige bezetting heeft de band inmiddels een aantal zeer succesvolle optredens in Nederland en Duitsland verzorgd.
De reacties van onze fans en volgers zijn unaniem enthousiast. Voor de band een reden om op de ingeslagen weg door te gaan.BANDLEDEN

Klik op een bandlid foto voor details

ton klerk
strab hoed
klijn eric2
 willem