fo


klik op een foto voor details
Terug naar 'BAND"

Wietze van Foeken, contrabas


Wietze bespeelt de 4-, 5-, 6-, en 7-snarige basgitaar en contrabas. Dat zijn de hoofdinstrumenten.Drums, gitaar en piano speelt hij voor zichzelf.
Toen hij een jaar of tien was kreeg hij na lang zeuren voor zijn verjaardag een gitaar. Na een aantal jaren vond hij als gitarist een plaatsje in een bandje. Echter, bassisten waren in die tijd dun gezaaid in tegenstelling tot jonge gitaristjes. Zo is hij bas gaan spelen.
De meeste muziekstijlen vindt hij leuk om te spelen; Jazz (oude stijl en modern), Latin, Pop, Country, Funk, Americana en Blues.
De laatste jaren speelt hij voornamelijk als sessiemuzikant en wordt hij veel gevraagd om in te vallen in diverse bands. Het maakt hem dan niet uit wat voor stijl. Jaren terug speelde hij in Big Mama Jazz Band en in een groep à la “Hotclub de France”.
Elke laatste zaterdag van de maand in “The Hotlips”, de bekende huisband van de Amsterdamse Jazz Club in de Van Diemenstraat in Amsterdam. Ook speelde hij in “De Knevelband” en “The New Orleans Saints”. Nu maakt ook hij deel uit van The Stable Roof Jazz Band. “Erg leuk en gezellig”, zegt hij.


Webdesign en realisatie, Peter Fiévez